Skoraj 100% profit [3]

Pred prazniki sem pisal, da sem dokaj blizu cilja, ki sem si ga zadal – narediti nišno spletno stran in jo optimizirati na določene ključne besede ter nakoncu seveda prodati oziroma jo dati v najem. Upam, da je predzadnji post na to temo in da naslednjič samo še potrdim, da je test uspel in se spomnim kaj novega. :)

Glede na pozicije spletne strani se je name očitno spomnil tudi Mr. G in mi prinesel višje pozicije. Sicer je darilo prišlo z manjšo zamudo, vendar sem ga bil kljub temu zelo vesel. Očitno se bo  trud in čas ki sem ga vložil v ta projekti,  počasi začel vračati.
Trenutno stanje je takšno, da sem za dve od treh ključnih besed na prvem mestu. Mesečni promet na spletni strani se je dvignil za slabih 50%. V mesecu januarju mi je Google Analytics zabeležil 1063 unikatnih obiskovalcev. Trenutno sem z obiskom zadovoljen vem pa, da ima stran še kar nekaj rezerve. Ključna beseda, ki je trenutno na najslabši poziciji (13) mi lahko prinese še skoraj enkrat toliko prometa kot ga že imam.

Ta teden sem šel v lov za iskanje podjetji, ki oglašujejo na google-u in najdi.si. Teh res ni malo, tako da sem si pripravil bazo 20 podjetji. Naredil sem tudi krajši test, da sem ugotovil kakšna je približna CPC vrednost. Cena na klik je približno 0.50€, kar sem seveda lahko uporabil sebi v korist pri prodaji spletne strani.

No, danes pa sem začel s klicanjem in trženjem spletne strani. Očitno me spremlja sreča saj sem že s prvim podjetjem zadel v polno. Vsaj na prvi pogled. V prvem klicu sem se dogovoril, da prekinem s trženjem spletne strani do sestanka, ki bo v kratkem. Upam, da bo sestanek uspešen in da bomo našli skupen jezik pri prodaji oz. najemu spletne strani.

Sicer se še nisem dokončno odločil ali bi spletno stran prodal ali bi prodal glavne tri pozicije na spletni strani podjetje, ki se ukvarjajo s to dejavnosto. V kolikor bi dajal v najem objavo podatkov in opise podjetji bi na mesec dobil 100€. V primeru prodaje pa verjetno 750€, kar še zdaleč ni slabo vendar za seboj potegne tudi določen del rizika in pa konstantnega vzdrževanja splete strani.

Nekako se mi zdi, da so to bolj sladke skrbi kot kaj drugega tako, da se zaenkrat s tem ne bom preveč obremenjeval ampak grem rajši naredi še kaj uporabnega.

 

Lep in čimanj hladen konec tedna!

Advertisement

2 Responses to “Skoraj 100% profit [3]”

 1. February 2, 2012 at 8:02 pm #

  Super! Tudi sam imam eno tako stran, z katero bi rad iztržil. Ko jo pa prodam, pa imam že plane/ideje za dalje :)

  • Timotej Gračner
   February 2, 2012 at 8:04 pm #

   Odlično.
   Če imaš stran za naš trg ti z veseljem ponudim objavo kakšnega članka z povezavo do tvoje strani. Imam nekaj tematskih blogov, ker vidim da se precej bolj obnesejo kot splošni.

Povej svoje mnenje

golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet nike tn pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet